Kiełbasa na bezludnej wyspie

4.5 (180 ocen)

  • 25 min

Fantazyjna i kreatywna potrawa na intrygujące spotkania z przyjaciółmi do rozmów na tematy wakacyjnych wojaży.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 uczciwe rozmiary kiełbasy wędzonej dobrej klasy
    600 g kapusty kiszonej
    4 plastry ananasa z puszki
    8 pomidorów cherry
    1 natka pietruszki
    1 dobra łyżka stołowa margaryny
    4 łyżki musztardy
    4 wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa na bezludnej wyspie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dusić w garnku ze stali nierdzewnej pod przykrywką przez 20 minut na małym ogniu.
  • 2. 5 minut póżniej gotujemy kiełbasy na małym ogniu przez około 15 minut. Ważne aby gotowanie kiełbasy i duszenie kapusty zakończyło się równocześnie.
  • 3. Układamy uduszoną kapustę na talerzu w kształt wysepki, natomiast kiełbasę kroimy na pół. W plastrze ananasa wycinamy otwór wielkości średnicy kiełbasy. Ananas stanowi podstawę do trzymania kiełbasy.
  • 4. Po umocowaniu kiełbasy w plastrze ananasa i postawieniu jej na środku kapusty, na zaokrąglonym czubku kiełbasy robimy nożem otwór i umieszczamy w nim trzy listki natki pietruszki.
  • 5. Ostatnim etapem jest ozdobienie pomidorkiem cherry czubka kiełbasy przy pomocy wykałaczki i położeniu jednego pomidorka cherry na spodzie krążka ananasa. Na krawędzi kapusty dodajemy też dobrą łyżkę musztardy.
  • 6. Jedna porcja jest już gotowa, robimy kolejne trzy porcje i podajemy gościom.

Porady

Porcja na cztery osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować