1.BISZKOPT I
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek z cukrem na sztywno.
2.Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku, ubijając. mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
3.Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach (40x25), piec ok.30 minut w 175 stop.
4.BISZKOPT II
Przygotować według przepisu biszkopt I dodając 2 łyżki kakao.
5.PONCZ
Wodę wlać do garnuszka, dodać cukier i cukier waniliowy, kawę rozpuszczalną i spirytus, wymieszać.
6.KREM KRÓWKOWY
Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce masy krówka, ucierać. Na koniec dodać kawę rozpuszczalną i spirytus, dokładnie utrzeć mikserem.
7.KREM TWAROŻKOWY
Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier waniliowy, dokładnie utrzeć.
8. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z serem, dokładnie utrzeć mikserem.
9.SKŁADANIE CIASTA:
Biszkopt ciemny, dobrze nasączyć ponczem, wyłożyć krem twarożkowy. Następnie przykryć białym biszkoptem, dobrze nasączyć ponczem. Wierzch posmarować kremem krówkowym. Ciasto schłodzić w lodówce.
Komentarze