Kasztany jadalne w karmelu

4.99 (171 ocen)

  • 60 min

Słodka przegryzka

  • 60 min

Składniki:


  • 600 g ksztanów
    niepełna szkl cukru
    łyżka masła
    1łyżka rumu
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasztany jadalne w karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kasztany przepłukać, ponacinać i zalać wodą. Gotować 20 min.
    Odcedzić, lekko przestudzić i obrać ze skorupek.
    Na suchą patelnię wsypać cukier i mieszając rozpuścić, dodać maso, szybko i energicznie mieszając, następnie dodać kasztany i mieszać by całe umoczyly sie w karmelu, na koniec skropić rumem i szybko zdjąć na durzy talerz lub tace rozkladając osobno by sie nie posklejały. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować