Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Propozycja na ciepłą przystawkę.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 4 pętka kaszanki (500 g)
    1 młoda cukinia (500 g)
    1/2 pęczka szczypiorku
    8 łyżek oleju
    3 łyżki wody
    1 łyżka przyprawy kebab - gyros
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    4 łyżki ketchup'u pikantnego

    1 bochenek chleba, np. graham (500 g)

    olej do wysmarowania blachy i chleba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie 1. Szczypiorek posiekać, cukinię pokroić w kosteczkę. Do garnka wlać olej, wodę, wsypać przyprawy, wrzucić warzywa - całość dusić pod przykryciem 20 min. Od czasu do czasu mieszać. Po tym czasie do warzyw dodać pokrojoną kaszankę i podgrzewać mieszając, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Wystudzić.
  • Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie 2. Chleb przekroić wzdłuż na pół - wyskubać środek, który następnie pokruszyć i wymieszać z przesmażoną kaszanką z cukinią.
  • Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie 3. Dużą blachę (39 x 24) wysmarować olejem. Skórkę chleba również natłuścić. Nadzieniem wypełnić połówki chleba, wierzch wygładzić i docisnąć - posmarować ketchup'em (po 2 łyżki na każdą połówkę chleba).
  • Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie 4. Zapiekać 15 min (180 - 200 st. C). Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Ketchup Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować