Kaszanka w papryce

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Dla tych co lubią kaszankę .

  • 50 min

Składniki:

  • kaszanka ok40 dag
    papryka 3 szt
    boczek wędzony ok8 dag
    jajka 2 szt
    cebula 1 szt
    żółty ser 4-5 plastrów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Przystawki

Kaszanka w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przekroić na połowy, oczyścić i umyć. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć a gdy pojawi się wytopiony tłuszcz dodać pokrojoną drobno cebulę i obraną z osłonek kaszankę. Przesmażyć razem i wbić jajka, doprawić do smaku.
    Napełniać kaszanką połówki papryk, przykryć pociętym w paski serem i wstawić do piekarnika. Zapiekać do miękkości papryk ok. 40 min. w temp. 190 stopni.

Porady

Paprykę można "podpiec na pół" troszkę wcześniej albo wrzucić na wrzątek na ok 5 min. Wyjąć i osączyć, nałożyć farsz. Wtedy zapiekamy ok. 30 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować