Ciasto kaskada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT,:
1.Oddzielamy żółtka od bialek.Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodajemy 3/4 szkl.cukru i łyżkę cukru waniliowego.
2.Gdy cukier sie rozpuści dodajemy po jednym żółtku ciagle ubijajac na malych obrotach.
3.Na koniec dodajemy po trochę obie przesiane mąki.
4.Pieczemy 35 min w 165 stopniach
MASA SEROWA:
Mleko zagotować z cukrem wanilinowym.
Śmietanę roztrzepać z jajkami na jednolitą masę.
Na gotujące mleko wlać masę śmietanowa,mieszając aż zrobić się ser i odcedzić.
Utrzeć kostkę masła z 1 szkl.cukru pudru.
Dodać masę serową i ucierać.
Komentarze