• Karkówka z pieczarkami i zupą cebulową

    Dodane przez: iszewczyk17

  • Nadaje się na niedzielny obiad, lub ciepłą kolację.

  • Składniki

    1 kg karczku bez kości
    1 zupa cebulowa
    1 cebula w kostkę
    0,5 kg pieczarek
    1 słodka śmietana (mała)

  • Sposób przygotowania

    1.

    karkówkę pokroić w grubsze plastry. Ułożyć na blasze , posypać zupą cebulową, cebulą. Ułożyć pieczarki pokrojone w plastry, zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika, do momentu miękkości mięsa.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Przepis nie ma słów kluczowych:

  • 1 komentarz

    • Krzysiak69
      2014-01-16T13:31:40+01:00 Krzysiak69
      Karkówka wychodzi rewelacyjnie. Ważne jest żeby śmietana była 30% lub najlepiej 36%- wtedy jest bardzo smaczna. Delikatna, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam. Pomimo że robiłem ją pierwszy raz wyszła bardzo smaczna. Goście byli zachwyceni. Należy jednak uważać żeby śmietana sie nie zważyła. Dobrym sposobem jest wyjęcie jej wcześniej z lodówki. Pozdrawiam serdecznie:)

Dodane przez: iszewczyk17

iszewczyk17 6

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-31T17:09:58+02:00

4517 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »