• Karkówka z pieczarkami i zupą cebulową

    Dodane przez: iszewczyk17

  • Nadaje się na niedzielny obiad, lub ciepłą kolację.

  • Składniki

    1 kg karczku bez kości
    1 zupa cebulowa
    1 cebula w kostkę
    0,5 kg pieczarek
    1 słodka śmietana (mała)

  • Sposób przygotowania

    1.

    karkówkę pokroić w grubsze plastry. Ułożyć na blasze , posypać zupą cebulową, cebulą. Ułożyć pieczarki pokrojone w plastry, zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika, do momentu miękkości mięsa.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Przepis nie ma słów kluczowych:

  • Polecamy:

  • 4 komentarze
    • Krzysiak69
      2014-01-16T13:31:40+01:00 Krzysiak69
      Karkówka wychodzi rewelacyjnie. Ważne jest żeby śmietana była 30% lub najlepiej 36%- wtedy jest bardzo smaczna. Delikatna, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam. Pomimo że robiłem ją pierwszy raz wyszła bardzo smaczna. Goście byli zachwyceni. Należy jednak uważać żeby śmietana sie nie zważyła. Dobrym sposobem jest wyjęcie jej wcześniej z lodówki. Pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość
      2015-12-18T19:52:58+01:00 mimoza (gość) IP: 89.65.*.*
      Super przepis - bardzo prosty. Tylko brak mi informacji, jak długo piec i w jakiej temperaturze. No i czy przykrycie jest potrzebne, czy może być bez pokrywki?
    • Gość
      2016-02-15T09:04:14+01:00 kasia (gość) IP: 83.238.*.*
      czy pieczarki mają być wcześniej podsmażone?
    • ulapitrus
      2016-03-05T19:32:26+01:00 ulapitrus
      Wypróbuj na niedzielny obiad , wygląda pysznie.

Dodane przez: iszewczyk17

iszewczyk17 6

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-31T17:09:58+02:00

17209 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »