Zapiekanka z mięsem i zupą cebulową

4.48 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od 2 lat jestem mężatką. Staram się przyrządzać rozmaite posiłki.

Składniki:

  • ● 4 pojedyncze filety z kurczaka
    ● op. zupy cebulowej
    ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 30 dag pieczarek
    ● śmietana 30-proc.
    ● 30 dag żółtego sera
    ● cebula
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Zapiekanki

Zapiekanka z mięsem i zupą cebulową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone smażymy na oleju. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i smażymy z cebulą na oleju. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy i rozbijamy. Przekładamy na blachę (np. keksówkę). Kładziemy mięso mielone i pieczarki z cebulą.
  • 3. Zupę cebulową mieszamy ze śmietaną i polewamy potrawę. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 °C. Posypujemy serem. Pieczemy jeszcze 10 minut.

Porady

RADY Anny Liszki Pieczarek nie musimy smażyć. Skróci to czas przygotowania potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować