Śledzie zielone gotowane

4.46 (188 ocen)

Podawać na zimno z pieczywem.

Składniki:

  • 1 kg płatów śledzi zielonych
    1 mały przecier pomidorowy

    Zalewa:
    0,5 l wody
    0.,5 szkl oleju
    1/3 szkl octu
    1 łyżka soli
    4 liście laurowe
    6 łyżek ketchupu ostrego
    4 cebule w księżyce
    10 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie zielone gotowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować.
    Śledzie obrać, pokroić w cząstki, gotować w zalewie 3 min. Na koniec dodać przecier pomidorowy, wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować