Karkówka w sosie śmietanowo – grzybowo – cebulowym

4.48 (155 ocen)

  • 15 min

Idealna z wiosenną sałatką i pieczonymi ziemniaczkami. Rozpływa się w ustach.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 kg karkówki
    - 0,5 l śmietany 36%
    - opakowanie zupy cebulowej w proszku (np. Knorr)
    - opakowanie zupy grzybowej w proszku (np. Knorr)
    - 250 dkg pieczarek
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie śmietanowo – grzybowo – cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w sosie śmietanowo – grzybowo – cebulowym 1. Mięso i pieczarki kroimy w plastry. Śmietanę mieszamy z opakowaniem zupy cebulowej i opakowaniem zupy grzybowej w misce. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwowo pieczarki, karkówkę, pieczarki i znów karkówkę i pieczarki ( w tej kolejności). Wszystko zalewamy śmietaną z zupami w proszku. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 200® na 1h. Ps. Karkówkę pieczemy tyle minut ile waży (jeżeli będzie miała 1,5 kg to pieczemy 1,5 h.); Karkówki niczym nie przyprawiamy wcześniej bo zupy są wystarczająco słone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować