Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą i osuszoną karkówkę wkładamy do miski.
Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.
2.Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.
3.Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
4.Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę.
Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze