Jarzynka do obiadu

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale smakuje ze smażoną rybą lub kurczakiem.

Składniki:

  • 2 pory
    4 marchewki
    kalarepa
    masło do smażenia
    pęczek posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jarzynka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podsmażamy na
    maśle na półtwardo.
  • 2. Pory oczyszczamy i kroimy w talarki. Wsypujemy do warzyw, mieszamy.
    Smażymy, aż por będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować