• Jajko sadzone na grzance

    Dodane przez: Doraa

  • Sposób na szybkie śniadanie.

  • jajko sadzone na grzance
    • Kuchmistrz ugotował jajko sadzone na grzance

    Składniki

    - pieczywo tostowe (kromka): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - majonez: 1 łyżeczka
    - ser żółty (starty na drobnych oczkach): 2 łyżki
    - szczypiorek (posiekany): 1 łyżeczka
    - sól (do smaku): 2 szczypty
    - pieprz (świeżo mielony, do smaku): 2 szczypty
    - oliwa lub olej (do smażenia): 1 łyżeczka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Grzankę upiec w tosterze.

    2.

    Na patelni rozgrzać oliwę lub olej. Usmażyć jajko sadzone. Doprawić solą i pieprzem.

    3.

    Upieczoną grzankę posmarować majonezem, ułożyć na niej usmażone jajko, posypać startym serem i szczypiorkiem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, zima, ser żółty, jajko, szczypiorek, śniadanie, wiosna, jesień, pieczywo tostowe, jajka_wielkanocne
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Doraa

Doraa 255

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-04-29T20:44:39+02:00

19 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »