Jabłka w czekoladzie na patyku

4.49 (198 ocen)

  • 10 min

Zdrowe lizaki, fantastyczny deser!

  • 10 min

Składniki:

  • jabłka

    100 g czekolady

    pokruszone orzechy, ciasteczka lub wiórki kokosowe

    patyczki do lodów

    1-2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Lizaki

Jabłka w czekoladzie na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i osuszyć jabłka, do każdego jabłka wbić patyczek.
  • 2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, z dodatkiem mleka aż czekolada całkowicie się roztopi i nabierze gęstej i gładkiej konsystencji.
  • 3. Jabłka zanurzyć w czekoladzie i posypać orzechami lub innymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Orzechy Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować