Indyjski gulasz rozgrzewający

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe danie na chłodne dni

  • 40 min

Składniki:

  • 3 średnie ziemniaki
    2 marchewki
    1 cukinia
    1/2 pora
    2 ząbki czosnku
    2 pomidory
    garść pestek dyni
    garść pestek słonecznika
    1 puszka ciecierzycy
    1 płaska łyżeczka soli
    1/4/ łyżeczki mielonego pieprzu
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki majeranku
    kilka listków świeżej bazylii
    1-2 łyżki masła klarowanego



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyjski gulasz rozgrzewający - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oraz czosnek pokroić w dość cienkie talarki.
  • 2. Ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę.
  • 3. Cukinię pokroić w półksiężyce (nie trzeba obierać)
  • 4. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.
  • 5. Na patelni roztopić masło, wrzucić por oraz czosnek.
  • 6. Chwilę podsmażyć na wolnym ogniu, dodać przyprawy (oprócz listków bazylii), wymieszać.
  • 7. Dodać marchew, a następnie dolać około 1/2 szklanki wody. Gotować 5 minut.
  • 8. Pod koniec gotowania wrzucić pomidory, odsączoną ciecierzycę oraz listki bazylii.
  • 9. Następnie dodać ziemniaki, cukinię, dynię i słonecznik. Całość dusić około 20-30 minut, od czasu do czasu dolewając wodę, aby gulasz się nie przypalił.
  • 10. Wymieszać. Gotować jeszcze około 5 minut.
  • Indyjski gulasz rozgrzewający 11. Gulasz podawać gorący.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować