Idealna polewa czekoladowa

4.42 (152 ocen)

  • 15 min

Dobrą polewę do ciast ciężko zrobić z tego przepisu zawsze się udaje...

  • 15 min

Składniki:

  • 12 dag dobrego masła
    2 łyżki cukru
    2 łyżki ciemnego kakao
    1 żółtko
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.42 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa Polewa czekoladowa

Idealna polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy polewę 1. Do rondelka włożyć margarynę wsypać cukier ,dodać ciemne kakao ,podlać dwoma łyżkami zimnej wody i gotować na wolniutkim ogniu cały czas mieszając aż masa czekoladowa zacznie gęstnieć i woda wyparuje. Zdjąć z ognia przestudzić chwilkę ,dodać żółtko i mikserem ubić na jednolitą masę . Tak przygotowaną polewą dekorować ciasta od razu po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować