Gulasz z indyka z żurawiną

4.49 (177 ocen)

  • 40 min

Szybki, smaczny obiadek ....

  • 40 min

Składniki:

  • -50 dkg indyk pierś-polędwiczka,
    -3 łyżki żurawina suszona,
    -1/3 szklanki śmietana 30 %,
    -1 sztuka cebula,
    -mąka pszenna,
    -sól
    -pieprz czarny mielony
    -2 łyżka olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z indyka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
    Oprószyć mąką, obsmażyć mięso na łyżce oliwy.
    Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
    Dodać mięso do cebuli, chwilkę obsmażać razem, zalać mięso wodą tak żeby było przykryte, wsypać żurawinę.
    Gotować aż mięso będzie miękkie, zaprawić mąką ze śmietaną.
    Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować