Gulasz z drobiowych serc

4.5 (185 ocen)

Mój mąż uwielbia drobiowe serduszka. Gulasz jest prosty wykonaniu i bardzo smaczny o ile ktoś lubi serca ;)

Składniki:

  • 40 dag serc drobiowych
    1 cebula
    15 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    2,5 łyżki musztardy (u mnie łagodna)
    150 ml śmietany 30%
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    4 ziarenka czarnego pieprzu
    1 papryczka peperoncino
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    pieprz cayenne
    1 łyżka masła

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Gulasz Ser

Gulasz z drobiowych serc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie składników 1. Serca umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam w grubsze plastry). Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki.
  • Podsmażanie serc i cebuli 2. W garnku roztopić masło, podsmażyć serca. Do podsmażonych serc dodać cebulę, zeszklić. Do serc i cebuli dodać pieczarki. Gdy pieczarki puszczą sok i trochę zmiękną należy zalać wszystko gorącą wodą ( wody tyle aby tylko przykryło składniki). Czosnek obrać, pokroić w plasterki dodać do serc jak również liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu oraz papryczkę. Gotować pod przykryciem do miękkości.
  • Duszenie 3. Gdy serca będą miękkie, doprawić do smaku i dodać musztardę, chwilkę podgotować aby musztarda dobrze się rozprowadziła, wlać śmietanę. Gotować do zredukowania się sosu.
  • Gotowa potrawa 4. Gotowy gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub kluskami śląskimi.
  • Smacznego! 5. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Serca drobiowe Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować