Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym

4.48 (150 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym, to bardzo szybka przekąska, lekka odmiana od najczęściej wykorzystywanego melona w tym zestawieniu smaków.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gruszki duże: 3 sztuki
    - szynka wędzona: 2 opakowania
    - ser pleśniowy z błękitną pleśnią: 1 sztuka
    - ocet jabłkowy: 2 łyżki
    - ocet balsamico: 3 łyżeczki
    - goździki: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gruszki obieramy, usuwamy środek gruszki z nasionami, dzielimy każdą gruszkę na 8 części
  • 2. ósemki gruszek moczymy przez ok. 30 minut w marynacie: sok z pomarańczy, ocet winny, szczypta soli, goździki
  • 3. ser pleśniowy kroimy na płaskie nieduże plastry
  • 4. każdy plaster szynki dzielimy krojąc ją wzdłuż
  • 5. zawijamy plastrem szynki gruszkę połączoną z serem, wykałaczką spinamy końce szynki
  • Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym 6. polewamy octem błyskawicznym dla smaku i dekoracji
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Ser pleśniowy Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować