Gruszki z serem pleśniowym w szynce

4.98 (167 ocen)

  • 30 min

Dziś propozycją na prostą i szybką przystawkę. Gruszki z serem pleśniowym w szynce. Słodkie soczyste gruszki, aromatyczny ser pleśniowy połączony z orzechami i wyrazisty smak dojrzewającej szynki. To musiało być pyszne! Idealne połączenie smaków i aromatów.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦3 gruszki
    ◦100 g sera pleśniowego użyłam srebrny lazur
    ◦150 g serka kremowego
    ◦12 plasterków szynki wędzonej surowej dojrzewającej
    ◦20 g orzechów włoskich
    ◦natka pietruszki
    ◦1 garść rukoli
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Gruszki z serem pleśniowym w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy i kroimy, każdą na 4 części. Usuwamy gniazda nasienne. W miseczce łączymy ser pleśniowy z serkiem kremowym, dodajemy posiekane orzechy i natkę pietruszki i mieszamy aż składniki się połączą. Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Przygotowaną masą napełniamy gruszki (dokładniej wgłębienia po usuniętych gniazdach nasiennych), posypujemy rukolą i każda ćwiartkę owijamy plasterkiem szynki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Orzechy Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować