GRUSZKI W CZEKOLADZIE

4.5 (188 ocen)

Syn je uwielbia

Składniki:

  • 4 gruszki
    gorzka czekolada
    płaska łyżeczka cynamonu
    łyżeczka czubata cukru
    5 goździków
    kawałek cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gruszki 1. Gruszki obrać ze skórki, pozostawić ogonek u góry jako dekoracje. Wydrążyć gniazda nasienne.
  • gruszki 2. Przygotować kąpiel wodną.
    Do garnka wlać wodę, tyle żeby po włożeniu gruszek sięgała na 3/4. Dodać cynamon , cukier, cytrynę i goździki. Zagotować. Dokładnie wymieszać , włożyć gruszki ( na leżąco ). Gotować do miękkości. Ja swoje gotowałam ok. 10 minut, ale gruszki były miękkie. Wyciągnąć i przestudzić. Nadziać dżemem. Może to być wiśnia czy malina.
  • gruszki w czekoladzie 3. Rozpuścić gorzką czekoladę i polać nią gruszki. Ja nie miałam czekolady , zastąpiłam ją polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować