Golonka w kapuście kiszonej

4.47 (161 ocen)

Smaczny sposób na golonkę :-)

Składniki:

  • ok. 1 kg golonki bez skóry i kości
    1 kg kapusty kiszonej
    1 - 2 cebule
    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego (użyłam Pudliszki)
    sól
    pieprz
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe

    mąka do obtoczenia golonek
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Golonka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wypłukać, jeśli jest bardzo kwaśna obgotować. Dodać koncentrat, ziele angielskie i liście laurowe, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i chwilę pogotować. Golonki przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do kapusty. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać do mięsa i kapusty, zalać wodą (tak aby kapusta była przykryta) i dusić pod przykryciem do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Golonki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować