ok. 1 kg golonki bez skóry i kości
1 kg kapusty kiszonej
1 - 2 cebule
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego (użyłam Pudliszki)
sól
pieprz
2 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
Golonka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę wypłukać, jeśli jest bardzo kwaśna obgotować. Dodać koncentrat, ziele angielskie i liście laurowe, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i chwilę pogotować. Golonki przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do kapusty. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać do mięsa i kapusty, zalać wodą (tak aby kapusta była przykryta) i dusić pod przykryciem do miękkości.
Komentarze