Galaretkowy torcik

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na ten placek powstał zupełnie przypadkiem, w wyniku zmieszania przepisów na trzy różne ciasta:)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 dkg margaryny,
    4 jajka,
    4 łyżki mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    4 łyżki cukru kryształu,
    1 galaretka cytrynowa,
    1 galaretka malinowa,
    1 galaretka wiśniowa,
    2 szklanki śmietanki do deserów,
    1 cukier waniliowy,
    cukier puder do smaku,
    owoce do galaretki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Ubijamy 4 białka stopniowo dodając cukier kryształ. Następnie dodajemy żółtka. Wyłączamy mikser i dajemy mąkę, proszek do pieczenia i roztopioną margarynę. Mieszamy i wylewamy na blaszkę. Pieczemy około 25-40 minut.
  • 2. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody. Po wystygnięciu kroimy w kostkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i następnie dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Do tego wlewamy ostudzoną i tężejącą galaretkę malinową (rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i MIESZAMY.
  • 3. Do formy wkładamy biszkopt, na to wylewamy masę. Na masie układamy dowolne owoce, i na to wylewamy galaretkę wiśniową (rozpuszczoną w 2 szklankach wody).

Porady

Galaretki mogą mieć różne smaki i kolory. Do dekoracji nadają się także inne owoce-truskawki, mandarynki czy też brzoskwinie. Według własnego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować