Francuskie kluski do rosołu

4.94 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tak przygotowane kluski stanowią doskonały dodatek do rosołu, czystych zup, do mięs z sosem. Kluski wychodzą delikatne i mięciutkie. To dobry sposób na urozmaicenie popularnego rosołu z makaronem.

Składniki:

  • Składniki:
    - 4 jajka,
    - 4 łyżki maki pszennej,
    - 1 płaska łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.94 (179 ocen)

Zobacz również:

Rosół Kluski

Francuskie kluski do rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy w misce. Dodajemy do niego stopniowo po jednym żółtku.
    Następnie ubijamy pianę z białek. Mieszamy ją z utartymi żółtkami, a w dalszej kolejności dodajemy mąkę. Delikatnie mieszamy. Kluski kładziemy małą łyżeczką na gotującą, lekko posolona wodę. W trakcie gotowania odwracamy je widelcem na drugą stronę. Kluski wyjmujemy siteczkiem, porcjujemy na talerze i zalewamy rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować