FRANCUSKIE KIESZONKI Z JABŁUSZKAMI

5 (164 ocen)

  • 25 min

Smaczna,szybka do zrobienia słodka przekąska.Do wykonania nawet na wizyte niespodziewanych gosci.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie 350 g ciasta francuskiego
    3 duże jabłka
    cukier do posypania
    cynamo
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie kieszonki z jabłuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wycinamy kwadraty 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy,wycinamy z niego 12 kwadratów.Każdy kwadracik delikatnie rozwałkowujemy,posypujemy dośc obficie cukrem,przewracamy na druga stronę,dociskamy,posypujemy cukrem.Postępujemy tak z każdym kwadratem.
  • układamy jabłka oprószone cynamonem 2. 6 kwadratow to bedą spody,na nie wykłądamy cwiartki jabłuszek,oproszone cynamonem
  • przyciskamy końce ciasta 3. Kazdy spod przykrywamy płatem ciasta,dociskamy widelcem brzegi,zeby ciasto sie nie otworzyło podczas pieczenie.Pieczemy ok.20 minut w temp 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować