Francuska surówka

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

Smak tej surówki poznałam na romantycznej kolacji z mężem. Udało nam się odtworzyć jej smak w zaciszu domowym.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 małe ogórki konserwowe,
    - 1 kawałek papryki konserwowej,
    - 0,5 małej marchewki konserwowej (niekoniecznie),
    - 1 średnia cebula,
    - 2 małe pomidory,

    sos:
    - 3 łyżki oleju,
    - 1,5 łyżki octu balsamicznego,
    - 2 szczypty pieprzu białego,
    - szczypta granulowanego czosnku,
    - szczypta papryki słodkiej,
    - szczypta kminku,
    - szczypiorek (ewentualnie suszony).
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Francuska surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i marchewkę pokroić w cieniutkie ćwierćtalarki, paprykę na małe kawałki, pomidory w małą kostkę, cebulę drobno poszatkować. Wrzucić wszystko do miseczki.
  • 2. Wszystkie składniki sosu wymieszać w małym pojemniku.
  • 3. Wymieszać warzywa, polać je przygotowanym sosem i wszystko razem wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować