Maleńkie pomidorki, któż ich nie lubi :) Polecam tą przekąskę każdemu kto dba o zdrowie a ma ochotę urozmaicić nieco przyjęcie :) Nieco pracochłonne, ale efekt..... niesamowity! :)
Finger food - pomidorki cherry z pastą wiosenną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidorki obrać z gałązek, wyciąć tak aby został kawałek gałązki przy pomidorku, umyć. Z pomidorków wyciąć górę tak aby powstała przykrywka, a spód pomidorków bardzo cienko przyciąć aby stabilnie stał na talerzu. Ze środka pomidorów wydrążyć miąższ (ja pomogłam sobie nożem i drugą strona łyżeczki).
2.FARSZ: kiełki, szczypiorek i rzodkiewki umyć, drobno posiekać, wymieszać z serkiem, przyprawić solą, pieprzem.
3.Gotowym farszem wypełnić pomidorki, przykryć kapeluszami (ja użyłam szprycy z szeroką końcówką), ułożyć na płaskim talerzu, posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować kiełkami.
Komentarze