Filet z piersi kurczaka w naleśnikowej panierce

0 (0 ocen)

Filet w ciekawym wydaniu. Ser sprawia, że panierka jest chrupiąca, a smak kurczaka wyśmienity.

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka
    1 szklanka i 3 łyżki mąki
    2 szklanki mleka
    sól
    papryka ostra
    2 jajka
    ser gouda
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z piersi kurczaka w naleśnikowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, pokroić na cieńsze "plastry" - na kotlety. Doprawić solą.
  • 2. Przygotować ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, jajek i soli.
    Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do ciasta.
    Doprawić masę ostrą papryką.
  • 3. Kotlety maczać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju na rumiano.

Porady

Usmażone kotlety umieścić na papierowym ręczniku w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Ciasto powinno być na tyle gęste, by nie spływało nadmiernie z mięsa. W innym przypadku dodać więcej mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Panierka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować