Filet z kurczaka z pesto, mozzarellą i truskawkami.

0 (0 ocen)

Zawsze cieszyły mnie kuszącym wyglądem, zapachem i podniecającym smakiem.

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    1 łyżeczka zielone pesto
    2 plasterki włoskiej mozzarelli
    10 dkg truskawki
    1 dkg masło
    1 łyżeczka aceto balsamico de Modena
    1 łyżeczka likieru pomarańczowego Grand Marnier
    Świeżo zmielony pieprz
    1 łyżeczka listków bazylii
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z pesto, mozzarellą i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Filet z piersi kurczaka, lekko rozbić przez folię. Oprószyć solą i pieprzem. Grillować na patelni z obu stron.
    Grillowany filet posmarować 1 łyżeczką pesto, położyć 2 plastry włoskiej mozzarelli ( z kulki) i wstawić na około 10 minut do nagrzanego piekarnika ( najlepiej pod grilla) – do roztopienia sera.
    Truskawki pokroić w plasterki i lekko przesmażyć na maśle. Skropić aceto balsamico de Modena i likierem pomarańczowym, najlepszy jest Grand Marnier. Posypać odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
    Wyjęty z piekarnika filet, obłożyć truskawkami i posypać pociętymi listkami świeżej bazylii.

Porady

Zawsze cieszyły mnie kuszącym wyglądem, zapachem i podniecającym smakiem. O składnikach odżywczych i bogactwie soli organicznych, wie chyba każdy. Polecane są osobom, które mają kłopoty z trawieniem białek lub powinny obniżyć wagę ciała. Ze względu na wysoką zawartość żelaza są ważnym składnikiem kobiecej diety. Chronią przed anemią, wzmacniają organizm, wpływają odświeżająco na cerę i włosy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować