Fasolkowy bigos

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię zaskakiwać rodzinę nowymi daniami.

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    20 dag fileta z kurczaka
    20 dag kiełbasy
    2 cebule
    łyżka koncentratu pomidorowego
    2 kostki rosołowe
    olej
    liść laurowy
    pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolkowy bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy, odcinamy końce. Zalewamy małą ilością wody i wkruszamy
    kostki. Zagotowujemy.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy. Kiełbasę i cebule obieramy i wraz z mięsem kroimy w małą kostkę. Smażymy 15 minut na oleju. Przekładamy do fasolki.
    Doprawiamy. Dodajemy koncentrat i liść laurowy. Dusimy do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełbasa

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować