Kruszonka:
5 dag margaryny
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
0,5 łyżeczki p. do pieczenia (ja zapomniałam o proszku i kruszonka mi opadała,ale smak ten sam)
Drożdżowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno miski skruszyć drożdże, wsypać cukier na to letnie mleko na to olej (UWAGA! nic nie mieszać!) Osobno roztrzepać jajka trzepaczką na to wylać jajka na to przesianą mąkę i c. waniliowy i posypać szczyptą soli i to zostawić na 2 godziny przykryć ścierką.
Wymieszać 5 minut ( ciasto ma być rzadkie ). Wyłożyć na blachę i ułożyć owoce.
Kruszonkę zagnieść. Zetrzeć na tarce na placka. DO NIENAGRZANEGO PIEKARNIKA WKŁADAĆ!!!! Piec około 50 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze