Domowy sos chrzanowy

5 (154 ocen)

Mój autorski przepis na pyszny chrzanowy sosik do kiełbas, mięs i sałatek :)

Składniki:

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    - 2 łyżeczki chrzanu
    - 3 łyżki majonezu
    - 1 łyżeczka cukru
    - 1 łyżeczka soku z cytryny
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez

Domowy sos chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko należy dobrze wymieszać . Nie może być wyczuwalny cukier - należy więc długo mieszać, żeby wszystko dokładnie się połączyło. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 15 minut celem przegryzienia się składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować