Domowe Bounty

4.5 (150 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Program "Wiem co jem" uświadomił mi, jak niezdrowe i drogie są batoniki sprzedawane w sklepach.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BOUNTY::
    - mleczna czekolada dobrej jakości: 350 gramów
    - wiórki kokosowe: 300 gramów
    - śmietana kremówka 30%: 200 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżka
    - masło - masa: 150 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty Batony

Domowe bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku podgrzewamy słodką śmietankę i dodajemy pokrojone w małą
    kostkę masło. Nie doprowadzamy do wrzenia, czekamy tylko aż masło się
    całkowicie rozpuści.

    Następnie ściągamy z ognia, wsypujemy cukier puder oraz wiórki
    kokosowe i dokładnie mieszamy.
  • 2. Przygotowaną masę nakładamy do foremki i wstawiamy do zamrażalnika na
    przynajmniej cztery godziny.

    Kiedy kokosowe serduszka się zamrożą, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.

    Dokładnie obtaczamy w mlecznej czekoladzie i układamy na papierze do
    pieczenia. Pozostawiamy do zastygnięcia.

    Kiedy czekolada stwardnieje, a wnętrze nabierze pokojowej możemy
    cieszyć się pysznym, domowym batonikiem. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować