Dewolaj

4.5 (158 ocen)

Dewolaje czyli roladki drobiowe nadziane żółtym serem z dodatkiem masła i natki pietruszki.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    30 dag sera żółtego
    pęczek natki pietruszki
    1/2 kostki masła
    sól i pieprz
    Dodatkowo
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka pszenna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Dewolaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i każdy filet przekrawamy wzdłuż na dwa płaty Rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety przez folię spożywczą tak aby nie podziurawić mięsa. Oprószamy sola i pieprzem z każdej strony.
  • 2. Masło wyrabiamy z siekaną natką pietruszki. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po kawałku sera żółtego i rulonik masła z natką. Zwijamy całość w zgrabną roladkę. obtaczamy w mące, jajku i bułce smażymy na głębokim oleju z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Natka pietruszki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować