Deser z kaszy jaglanej z truskawkami

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Pyszny, sycący deser na każdą okazję i bez okazji

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
    1,5 litra mleka
    3 łyżki cukru
    200 g śmietany 36 %
    200 g truskawek
    3 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z kaszy jaglanej z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną sparzyć a następnie przelać zimną wodą. Odcedzić. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem, wsypać cukier i gotować około 30 minut do czasu, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. Cały czas mieszać, żeby kasza się nie przypaliła. Ostudzić. Truskawki opłukać, usunąć szypułki a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Do zimnej ugotowanej kaszy dodać śmietanę 36% i płatki migdałów. Dobrze razem wymieszać. W pucharkach układać na przemian truskawki i kaszę. Przed podaniem schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować