DELIKATNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

5 (169 ocen)

Placek jest pyszny,można zastosować inne owoce sezonowe i nie wymaga dużo pracy.Zawsze się udaje.

Składniki:

  • 5 szt. jajek
    1 szk. mąki
    1 szk. kartoflanki
    1/2 szk. oleju
    1 szk. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    60 dkg. świeżych truskawek
    4 łyżki cukru pudru
    1 op. polewy czekoladowej
    wiórki kokosowe do obtoczenia truskawek.
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Delikatne ciasto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier cały czas
    ubijając.Następnie żółtka.Powoli wlewać olej,dodać wymieszane
    i przesiane przez sito mąki łącznie z proszkiem do pieczenia .
    Delikatnie wymieszać.Wylać na blaszkę wyłożoną papierem
    do pieczenia.
  • delikatne ciasto z truskawkami 2. Truskawki umyć,usunąć szypułki,osuszyć,obtoczyć w
    wiórkach kokosowych i poukładać na cieście.
  • delikatne ciasto z truskawkami 3. Wstawić do piekarnika
    nagrzanego do 190C i piec 40 min,przestudzić.
  • delikatne ciasto z truskawkami 4. Z cukru pudru przygotować
    lukier,pędzelkiem posmarować ciasto.Polewę rozpuścić i popisać
    cieście.

Porady

Jest to porcja na blaszkę 24 na 36 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować