Pierś z kurczaka,ser,masło.sól,pieprz .Panierka-mąka,jajko,bułka tarta .Ziemniaki,koperek.
Na sałątkę winogrona,pomidor,roszponka,papryka czerwona,oliwa sok z cytryny ,przyprawy
De volaille z serem, surówką i ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem ,solimy ,pieprzymi dajemy trochę masła na środek i żółty ser -zawijamy,panierujemy najpierw w mace i jajku potem w bułce tartej-smażymy.Ziemniaki gotujemy i robimy puree.Oczywiście dodatki wedle uznania ale mi najlepiej smakuje z takimi ziemniaczkami posypanymi swieżym koperkiem.
Sałatka-pomidory,paprykę,winogrona kroimy mieszamy z roszponka polewamy oliwą i skrapiamy cytryna , można dodać zioła prowansalskie lub inne ulubione przyprawy.
Komentarze