De volaille z serem, surówką i ziemniaczkami

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

Proste i dobre

  • 40 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka,ser,masło.sól,pieprz .Panierka-mąka,jajko,bułka tarta .Ziemniaki,koperek.
    Na sałątkę winogrona,pomidor,roszponka,papryka czerwona,oliwa sok z cytryny ,przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

De volaille z serem, surówką i ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem ,solimy ,pieprzymi dajemy trochę masła na środek i żółty ser -zawijamy,panierujemy najpierw w mace i jajku potem w bułce tartej-smażymy.Ziemniaki gotujemy i robimy puree.Oczywiście dodatki wedle uznania ale mi najlepiej smakuje z takimi ziemniaczkami posypanymi swieżym koperkiem.
    Sałatka-pomidory,paprykę,winogrona kroimy mieszamy z roszponka polewamy oliwą i skrapiamy cytryna , można dodać zioła prowansalskie lub inne ulubione przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować