Daniowe ptasie mleczko

5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis dostałam od koleżanki, kiedy go po raz pierwszy u niej spróbowałam zrobiło na mnie ogromne wrażenie! Już następnego dnia zrobiłam go u siebie w domu - wspaniale!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 600 gram Danio waniliowe, (tradycyjny czteropak)
    1 galaretka truskawkowa,
    1 galaretka agrestowa,
    0.5 szkalnki mleka
    3 łyżki żelatyny,
    2 jajka,
    0.5 masła,
    0.5 szkl cukru pudru


Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Daniowe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy osobno w niepełnych 2 szklankach wody i odstawiamy do wychłodzenia. doł tortownicy lekko smarujemy margarryna. Masło miksujemy z cukrem, nastepnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Dodajemy po 1 serku i dalej miksujemy. Zelatyne rozpuszczamy w 1/3 szklance wody, a nastepnie łączymy z gorącym mlekiem. Ciepła (ale nie goracą) miksture wlewamy wolnym struimieniem do masy serwoej i caly czas miskujemy. Połowe masy serowe wlewamy do tortownicy i wstawiamy na 15 minut do zamrazalnika, wlewamy zieloną galaretke i ponownie na 15 minut do zamrażalnika i analogicznie wlewamy reszta czesc serka i czerwoną galaretke. Ciasto gotowe

Porady

Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować