Ciasto z serem smazonym i masa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto,bialka ubijamy z cukrem,dodajemy zoltka ubijamy,dodajemy po kolei reszte skladnikow i lekko drewniana lyzka mieszamy,wlewamy na blache natluszczona i pieczemy 35 minut w temp.180 stopni,po upieczeniu i ostudzeniu przekrawamy na polowe.Ser smazony ser zmielic utrzec zoltka z cukrem,dodac ser ucierajac dalej,dac na do garnka i smazyc,dodac maslo,jak sie tozagotujedac make roztrzepana z mlekiem,chwile gotowac dodac bakalie wymieszac.Masa biala kasze z zoltkami utrzec,ugotowac na mleku,maslo utrzec z cukrem i dodac kasze wymieszac.Masa czekoladowa polowe mlekazagotowac,reszte rozwiercic razem z budyniem,makami i kakao,wlac do gotujacego mleka i ugotowac,poczekac az ostygnie,malo utrzec z cukrem,dodac budyn i wymieszac a na koncu rodzynki,wczesniej namoczone tak 15 minut w wodzie,wymieszac..Placek przelozyc,ciasto ciemne,ser smazony,ciasto ciemne,masa biala ,masa czekoladowa.
Komentarze