masa kawowo-czekoladowa

4.5 (155 ocen)

idealna do ciast i tortów

Składniki:

  • litr mleka
    szkl cukru
    cukier waniliowy
    budyń śmietankowy
    budyń czekoladowy
    kilka kropli aromatu waniliowego
    1 i 1/2 kostki masła
    2 łyzki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Masa kawowo-czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z litra mleka odlewamy szklankę w której rozmieszać budynie. Resztę mleka przelać do garnka wsypać cukry i kilka kropel aromatu , po zagotowaniu wlać rozmieszany budyń , ostudzić! Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce budyniu ( temperatura pokojowa) ucierać aż masa będzie gładka na koniec dodać kawę rozpuszczoną w łyżce wody. Dokładnie zmiksować. Masę schłodzić . Idealnie nadaje się do tortów i ciast!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować