Makowiec w cieście biszkoptowym

4.49 (150 ocen)

  • 45 min

Smak nie do opisania,przepyszny

  • 45 min

Składniki:

  • Na ciasto
    8 jaj
    1 szklanka cukru
    2 szklanki maki
    1 margaryna
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Mak
    25 dkg maku
    Szklanka cukru pudru
    2 jajka
    10 dkg margaryny
    łyka kakao
    45 dkg rodzynek
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec w cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0eg6rm2 1. Ciasto-białka ubijamy na sztywno,dodajemy po łyżce cukru,ubijamy na gęsta masę,dodajemy żółtka i roztopiona,ostudzona margarynę,mieszamy,dodajemy resztę składników,makę wymieszana z proszkiem,można dodać olejek migdałowy,tak par kropelek,mieszamy i wylewamy na natłuszczona blachę.
    Mak-sparzyć,zmielić dwa razy,dodać cukier,kakao,żółtka,wymieszać,dodać resztę składników,białka ubite i wymieszać,na ciasto wyłożone w blasze układać,kupki maku,piec w temp.175 stponi,35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować