Plastyczna masa czekoladowa

  • wyświetlono: 1410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tworzenie ozdób nie jest takie trudne. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Wystarczy tylko odrobina cierpliwości i dużo fantazji. Wierzcie mi ja też nie jestem cukiernikiem, to tylko moje hobby.

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki


- czekolada (mleczna lub biała): 200 gramów
- miód sztuczny: 70 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Plastyczna masa czekoladowa

  • torcik czekoladowy1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód i energicznie mieszamy. wykładamy masę na papier do pieczenia przykrywamy papierem i rozpłaszczamy na grubość okoła 0,5 cm. Pozostawiamy na około 3 godziny w temperaturze pokojowej
  • Czekoladowy Tort Statek2. w celu przyciemnienia masy możemy dodać trochę kakao.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

czekoladowy_konkurs

Komentarze

Podobne przepisy

Czekolada plastyczna

Dodane przez: mzka

Czekolada plastyczna

Super plastyczna masa, z której...

torcik czekoladowy z masą budyniową

Dodane przez: Agusia2

Torcik czekoladowy z masą budyniową

Z okazji moich 40 urodzin upiekłam...

Ozdoby na torcie wykonane z czekolady plastycznej

Dodane przez: Joanna Kryla

Czekolada plastyczna

Jest łatwiejsza w zrobieniu niż...

Torcik z masą czekoladowo-wiśniową

Dodane przez: RedakcjaPP

Torcik z masą czekoladowo-wiśniową

Ozdoby na tort zrobiłam z masy...

lukier plastyczny

Dodane przez: anaid123

LUKIER PLASTYCZNY

Idealny do wykonywania ślicznych...

masa do ciast

Dodane przez: kasienka1987

masa kawowo-czekoladowa

idealna do ciast i tortów