Plastyczna masa czekoladowa

  • wyświetlono: 1279 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tworzenie ozdób nie jest takie trudne. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Wystarczy tylko odrobina cierpliwości i dużo fantazji. Wierzcie mi ja też nie jestem cukiernikiem, to tylko moje hobby.

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki


- czekolada (mleczna lub biała): 200 gramów
- miód sztuczny: 70 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Plastyczna masa czekoladowa

  • torcik czekoladowy1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód i energicznie mieszamy. wykładamy masę na papier do pieczenia przykrywamy papierem i rozpłaszczamy na grubość okoła 0,5 cm. Pozostawiamy na około 3 godziny w temperaturze pokojowej
  • Czekoladowy Tort Statek2. w celu przyciemnienia masy możemy dodać trochę kakao.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

czekoladowy_konkurs

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto na poprawę humoru

Dodane przez: PolskaGotuje

Czekoladowy puszek na poprawę humoru

To ciasto ma po prostu w sobie...

rolada2

Dodane przez: Agiatis

Rolada podwójnie czekoladowa.

Rolada podwójnie czekoladowa, z...

banany w czekoladzie

Dodane przez: PolskaGotuje

banany w czekoladzie na gorąco

deser "banan w czekoladzie" jest...

After eight

Dodane przez: aczp1

After eight

Słynne czekoladki w większym wydaniu....

panna cotta

Dodane przez: aczp1

Panna cotta czekoladowa black&white

Słynny włoski deser w wersji czekoladowej.

Brownie

Dodane przez: PolskaGotuje

Wiosenne Brownie

Czekoladowe ciasto, które zawsze...