Ciasto z borówkami amerykańskimi

4.5 (171 ocen)

  • 30 min

Ciasto z borówkami amerykańskimi

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 litr mleka
    - 1 kostka margaryny
    - 2 budynie waniliowe z cukrem ( na 3/4 l )
    - 1 opakowanie galaretki agrestowej
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    - opakowanie borówek
    - gotowy spód biszkoptowy
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zagotować, dodać mleko, cukier waniliowy. Odlać 1 szklankę mleka, rozprowadzić budynie i połączyć z margaryną, po czym zagotować.
  • 2. Na spód biszkoptowy wylać masę budyniową, i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, wylać tężącą galaretkę i posypać borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować