1.Utrzeć margarynę, cukier, żółtka, dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Na koniec dodać pianę z ubitych białek i wymieszać na najsłabszym stopniu miksera. Piec w ok. 100 stopniach.
Masa
Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać po 1 żółtku. Następnie dodawać po 1 serku i mieszać. Na koniec rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać jak wystygnie. Wymieszać całość.
Ciasto przekroić na pół. Na dolną część wyłożyć masę przykryć drugą częścią i polać polewą.
Polewa:
2 tabliczki mlecznej czekolady (jedna może być orzechowa) rozpuścić w rondle i dodać 1/3 szkl wody, gdy całość rozpuści się wylać na ciepło na górną część ciasta i rozsmarować na cieście.
Można zrobić polewę z ciemnej czekolady i osobno z białej.
Wodę do polewy można dodać mniej lub więcej w zależności od upodobań.
Komentarze