Ciasto cappuccinowo - orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i po jednym żółtku cały czas ubijając. Dodajemy orzechy i bułkę tartą i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy mąkę a do drugiej kakao. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy 29 wlewamy najpierw ciasto ciemne a póżniej ciasto jasne. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 175`.
2.W 1/2 szkl. mleka rozpuszczamy budynie i cukier. Resztę mleka gotujemy. Gotujemy budyń. Dodajemy cappuccino i mieszamy. Studzimy. W 1/2 szkl. gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Budyń miksujemy z żelatyną.
3.Ciasto dzielimy na pół. Na placka wykładamy masę ( trochę zostawiamy ) i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy resztą masy i posypujemy rozkruszonymi krakersami. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze