Ciasto borówkowo - brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękką Kasię utrzeć, dodać oba cukry i dalej ucierać.
Dodawać po jednym jajku.
Gdy margaryna dobrze połączy się z jajkami dodać wino oraz mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.
Dokładnie wyrobić ciasto.
Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Piec 30 minut w 170 stopniach.
Ciasto wystudzić i przekroić na dwa placki.
2.Mocno schłodzoną śmietanę ubić z wymieszanymi ze śmietan fixami i cukrami waniliowymi.
Ubijać aż śmietana nabierze odpowiedniej konsystencji.
Dodać serek i na wolnych obrotach wszystko połączyć.
3.Na jeden placek wyłożyć 3/4 masy, na niej ułożyć borówki.
Przykryć drugim plackiem, który należy pokryć resztą masy.
Górę i dół ciasta udekorować borówkami i półplasterkami brzoskwini.
Komentarze