Ciasto biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne kruche : Wszystkie składnik zagnieść na jednolite ciasto i włożyć do lodówki lub zamrażarki, bo musisz je zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
2.Ciasto ciemne : Ubij białka jaj na sztywną painę, żółtka utrzyj z cukrem, dodaj sodę i kakao, oraz śmietanę i na końcu ubite białka, delikatnie.
Teraz do tego ciemnego ciasta dodawaj partiami jasne starte ciasto i wszystko delikatnie wymieszaj.Przełóż do przygotowanej formy 26x36cm, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 1 godzinę w 180 *C.
3.Ciasto po upieczeniu jest suche,dlatego możesz je dodatkowo nasączyć, a później nałożyć krem, owoce i galaretkę. Ja przygotowałam gotowy krem Karpatka 5 minut. Ty możesz zrobić domowy krem budyniowy.
Komentarze