• Ciasto Amerykaniec

    Dodane przez: Henryka

  • Lekkie, wilgotne ciasto z jabłkami

  • Składniki

    4 jajka,
    rodzynki,
    1 kg jabłek
    1 czubata łyżeczka sody
    2 łyżeczki przyprawy do piernika,
    2 łyżeczki kakao,
    3/4 szkl oleju
    3/4 szkl cukiru
    2, 1/4 szkl mąki
    orzechy włoskie

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej, cały czas ucierając.Dodać mąkę i pozostałe dodatki sypkie.Jabłka pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Piec ok. 1godź. w temp. 175*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Henryka

Henryka 118

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-05-14T18:44:55+02:00

730 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »