ciasto 3 bit

4.98 (142 ocen)

ciasto smakuje każdemu a przede wszystkim dzieciom

Składniki:

  • 8-9 opakowań herbatników petit beurre
    1 puszka masy kajmakowej
    2 budynie śmietankowe
    2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    3/4 kostki masła
    2 śmietan - fixy
    0,5 l śmietany kremówki,
    cappucino
Wystaw ocenę:

4.98 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy budyń z dwoma łyżkami cukru, wg przepisu umieszczonego na opakowaniu pamiętając o tym by zmniejszyć ilość mleka o połowę ( 2 szklanki ). Studzimy. Miękkie masło miksujemy dodając po łyżce chłodnego budyniu aż do wyczerpania składnika.
    śmietanę ubijamy ze śmietan - fixami, a gdy będzie sztywna dodajemy 2 łyżki cappucino delikatnie mieszając
  • 2. Na blaszkę układamy herbatniki, na nie rozprowadzamy masę kajmakową i przykrywamy następną warstwą herbatników, następnie smarujemy wcześniej przygotowaną masą budyniową i ponownie przykrywamy herbatnikami. Na koniec dajemy bitą śmietanę. Posypujemy Czekoladą lub słodkim Kakao
    chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować