Ciasteczka ule karoliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis na ciasto: 200g. mielonych orzechów i 200g cukru pudru i 1 białko - wszystko dobrze wyrobić Przepis na wypełnienie: 1/3 kostki margaryny, 15 dkg. cukru pudru, 3 żółtka i 2 kieliszki spirytusu - wszystko utrzeć. Do ULI trzeba mieć specjalne foremki. 1.Foremkę wysypać cukrem pudrem i zamknąć 2.Wypełnić ciastem i wydrążyć otwór 3.Włożyć wypełnienie i przyłożyć wycięty z waflii krążek 4.Foremkę połozyć i otworzyć przytrzymując kciukiem z tyłu foremki.Można udekorować polewą czekoladową. Smacznego
Porady
Aby ciasto łatwo odchodziło od foremki i miało ładny kształt trzeba schłodzić wyrobione ciasto w lodówce ok 30 minut.
Komentarze